Referat fra generalforsamling i Tøjhushavekvarterets Venner, lørdag, d. 19. juni 2021
- Valg af dirigent.
Jørn Bjerre blev valgt som dirigent, og han kunne konstatere, at generalforsamlingen var rettidigt indkaldt via husstandsomdelte flyers, mails samt facebook-opslag. - Aflæggelse af beretning og godkendelse.
Formand Birger Christensen aflagde følgende beretning:Årsberetningen handler sædvanligvis om at opregne foreningens aktiviteter og måske hylde bestyrelsens fortræffeligheder – beretningen for 2020 omhandler fortrinsvis det, som ikke blev til noget.Ligesom alle mulige andre områder i samfundet blev påvirket af Corona-pandemien i 2020, således forløb året i beboerforeningen også ganske anderledes, end vi havde tænkt os. Det startede ellers så godt. Under indtryk af truslen fra opførelsen af højhusbyggeri i Niels Brocksgade var engagementet i vores lokalområde stort.
Den årlige generalforsamling og efterfølgende møde om højhusbyggeriet i Niels Brocksgade blev med stor deltagelse afholdt i Remisen, d. 8. marts 2020 – lige inden samfundet brat blev lukket ned på grund af Covid-19.
Årets første bestyrelsesmøde blev afholdt, d. 11/2 2020. Under iagttagelse af alle sundhedsmæssige anbefalinger er der blevet forsøgt afholdt bestyrelsemøde d. 14/4, hvor dog kun 3 mødte op. Andre bestyrelsesmøder blev aftalt og kun afholdt med sporadisk deltagelse – sidste møde i 2020 blev indkaldt der til d. 14/12, men det blev dog aflyst på grund af stigende smittetryk af Corona.
Der var planlagt en herlig sommerfest i juni, som heller ikke kunne gennemføres, og fra Hjerteforeningen (Giv Liv) var der kommet henvendelse om afholdelse af gratis hjerteredder-kursus, som i 2020 også blev aflyst p.g.a. Covid-19. Der er tale om gratis 30 min. intro-kurser med instruktør. Det er bestyrelsens forventning, at disse kurser kan iværksættes i 2021.
Her – lidt inde – i 2021 lod det til, at det forgangne år har resulteret i en drastisk reduktion i medlemstallet. Efter bestyrelsens opfordringer og påmindelser lader der dog til at være kommet gang i kontingentbetalingerne igen.
Fraværet af gennemførte aktiviteter har på den anden side haft den positive konsekvens, at der ikke er blevet brugt penge det seneste år, hvorfor foreningens økonomi er god.For nogle få af TKV ́s delegerede har aktiviteten på trods af Covid-19 været høj.
Med et fornyet mandat på mødet d. 8. marts har TKV sammen med de nærmeste, berørte naboer igennem 2020 været travlt optaget af med saglige argumenter at forsøge at forhindre kommunens godkendelse af det påtænkte etagebyggeri i Niels Brocksgade. Arbejdet bar som bekendt frugt, da et flertal i byrådet vedtog ændringsforslag til lokalplan, som ville kræve så omfattende forandringer i projektet, at bygherren helt valgte at trække sig.Vejen til sejren har været lang og trælsom, og har ud over deltagelse i et virtuelt borgemøde med meget begrænset fysisk adgang bl.a. bestået af talrige møder med embedsfolk fra Teknik og Miljø sammen med repræsentant for bygherre. Der har også været møder med borgmester og kommunaldirektør samt med flere af byrådets politikere. Kampen har været krydret med mediedækning i Amtsavisen og TV2 Østjylland, ligesom der er blevet produceret flere læserbreve.
Formanden vil i den forbindelse gerne benytte lejligheden til at takke Bent Olesen og Kim Kristensen for det gode samarbejde samt Karin Jensen og Maryann Allingham, naboer til det påtænkte byggeri.
Hvad Remisen angår har der heller ikke været megen aktivitet, hvorfor økonomien i 2020 også er blevet hårdt presset. Corona-restriktionerne har imidlertid bevirket, at Randers Lille Skole har fået brug for mere plads, og har derfor gennem de seneste måneder lejet sig ind i Remisen. Remisen går ud af 2020 med underskud, hvilket dog ikke alene skyldes lukningen som følge af pandemien, men også på grund af afholdelse af nødvendige udgifter, bl.a. til el- arbejde.
Afslutningsvis vil bestyrelsen udtrykke håbet om, at den sundhedsmæssige trussel nu er fortid, og at vi også i TKV nærmer os tilstande, som mere og mere ligner dem, vi kender og sætter pris på.
Som kommentar til beretningen betonede flere i forsamlingen betydningen af at være proaktiv opmærksom på, hvad der i fremtiden måtte opstå af planer for byggeri og anvendelse for området omkring Niels Brocks Gade.
Formandens beretning blev godkendt
I anledning af Brit Lundbergs død opfordrede Mitten Ferrar forsamlingen at mindes hende med et minuts stilhed. Brit var i mange år en markant og aktiv skikkelse i beboerarbejdet i Tøjhushavekvarteret, ligesom hun også var æresmedlem i bestyrelsen.
- Fremlæggelse af regnskab og godkendelse.
Kasserer Jan Borregaard gennemgik regnskabet for 2020. Der har ikke været de store bevægelser i løbet af året. Kassebeholdningen er pr. 1. januar 2020 kr. 37.958. Regnskabet blev godkendt. - Behandling af indkomne forslag.
Der var ikke indkommet forslag til behandling. - Fremlæggelse af budget. Budget for 2021 blev godkendt.
- Fastsættelse af kontingent. Kontingentets størrelse fortsat uændret.
- Valg af formand blandt beboerne. Birger Christensen blev genvalgt.
- Valg af bestyrelsesmedlemmer.
Mitten Ferrar, Jytte Lindenfeldt og Solveig Brandt var på valg – alle blev genvalgt. - Valg af to beboersuppleanter til bestyrelsen. Karin Jensen og Lene Boje blev genvalgt.
- Valg af to revisorer.
Hans Ørsted og Allan Bo Jensen blev genvalgt.
11. Remisen – herunder valg af repræsentanter til Remisens bestyrelse.
Vedtægterne for henholdsvis Remisen og TKV er en smule utydelige og til dels indbyrdes divergerende, men til Remisens bestyrelse udpeges Jan Borregaard, Birger Christensen og Jytte Lindenfeldt.
Jørn Bjerre berettede om Remisen, hvis økonomi er blevet hårdt presset gennem det seneste år på grund af manglende indtægter og tilbagebetaling af deposita. Corona- restriktionerne har imidlertid bevirket, at Randers Lille Skole har fået brug for mere plads, og har derfor gennem de seneste måneder lejet sig ind i Remisen, for hvilket den har betalt 14.000 kr. pr. måned. Årsregnskabet for 2020 viste et underskud på ca. 118.000 kr – selv efter tilskud på 38.000 kr. fra Forsamlingshuspuljen. For at klare sig igennem har Remisen efter aftale med Sparekassen Kronjylland fået forhøjet kassekreditten med 100.000 kr., samt aftalt afdragsfrihed i 6 måneder i forbindelse med afvikling af lån. En ansøgning om støtte fra Randers Kommune, Kultur og Fritid blev afslået, da det skønnedes, at Remisen ikke var så hårdt ramt af konsekvenserne af Covid-19.
12. Eventuelt.
Lene Bak Larsen, drivkraft bag aktivitetsudvalget, meddelte, at familien forlader kvarteret for at flytte til Tånum – alt materiale (mapper og nisseskabeloner overdrages til Jan Borregaard). Lene vil gerne være støttemedlem, hvilket vedtægterne dog ikke har taget højde for, men Lene vil altid være velkommen til arrangementer m.v.
Jan Borregaard fortalte om en spirende interesse for aktiviteter og opfordrede alle til at melde sig for at få lidt mere gang i tingene.
Jørn Bjerre fortalte om Folkemøde Randers, som finder sted midt i september. Det overordnede tema er ”Borgerinddragelse og lokaldemokrati”.
Som led i folkemødet er TKV vært for debatmøde, torsdag, d. 16. september, kl. 19 i Remisen.
Efter generalforsamlingen mødtes de, som havde tilmeldt sig til hyggelig fællesspisning og efterfølgende live musik med Jacob Venndt og Bertel Nygaard.